W miniony weekend odbyły się w Starych Jabłonkach w Hotelu "Anders" Mistrzostwa Polski w Gotowaniu Zupy Rybnej. W tej niecodziennej konkurencji wystartowało 6 drużyn składających się z zawodnika, kucharza i towarzyszącego aktora.
Jury I miejsce przyznało zupie rybnej po węgiersku uwarzonej przez drużynę Wójta Ostródy Gustawa Marka Brzezina. Sukces - jak poinformował nas Zwycięzca zapewniły: delikatne, acz bardzo cenne porady kucharza, doskonała znajomość sztuki kulinarnej znanego aktora Andrzeja Grabarczyka, tudzież postawienie na "zupę z charakterem".
Wójt wszystkich sekretów sporządzonej potrawy nie zdradził Poza 5 gatunkami ryb, papryką, pomidorami dodano do zupy bardzo dużo rozmaitych przypraw i te z pewnością stanowiły tajemnicę smaku i sukcesu.
Powodzenie uzyskała również kolejna ostródzka drużyna z Burmistrzem Janem Wasilewskim na czele, która zajęła II miejsce.